Шукати в цьому блозі

четвер, 17 лютого 2011 р.

Міносвіти зайнялося підтримкою природничих спеціальностей



В Україні існує загроза зникнення інтересу до природничо-математичних та інженерно-технічних спеціальностей. Таку думку сьогодні, 16-го лютого, під час засідання комітету ВР з питань науки і освіти висловив директор департаменту вищої освіти Ярослав Болюбаш, передає кореспондент ІА «Світ освіт».


Аби уникнути цього, за словами Ярослава Болюбаша, Міністерство освіти вирішило простимулювати майбутніх студентів природничого напрямку додатковими балами. Нагадаємо, цьогоріч абітурієнти, які пройшли підготовчі курси з природничо-математичних та інженерно-технічних спеціальностей, отримають при вступі на ці спеціальності додаткові 20 балів.

«Ми цього року дали (додаткові – ред.) бали для того, щоб профорієнтована молодь була б прийнята на природничо-математичний, інженерно-технічний. Пропадає інтерес, оскільки це складні спеціальності. І не треба бути дуже мудрим, проаналізуємо як у Польщі, як в Європі, там же падіння інтересу до природничо-математичного – вони ж не спроста наших беруть. Отже, ми маємо це як засіб, через рік потреба в атомниках, через три роки потреба у вчителях і це буде як регулятор», – зазначив Ярослав Болюбаш.


За матеріалами osvita.com

Немає коментарів:

Дописати коментар